HOE MEEDOEN?

Als u zich aanmeldt, dan wordt geprobeerd een connectie te leggen met het schip waar u op dat moment aan boord bent. Lukt dat niet (bijvoorbeeld omdat u niet aan boord bent op het moment van aanmelden)dan zal een van onze medewerkers uw account activeren.

Als deelnemer heeft u de mogelijkheid om via de app te communiceren met andere deelnemende binnenvaartschippers. Dit kan zowel via de telefoon, SMS, E-mail, maar ook via notificaties in de app. Met een klik op het schip op de kaart, belt u met de (on)bekende collega die voor u vaart, of kunt u afstemmen met andere binnenvaart schippers bij smalle doorvaart of bruggen. Ook kunt u zich abonneren op services rondom de snelheidsbeperkingen bij de Nieuwe Maas en het Hartelkanaal. De app kan u berichten als u te hard vaart, en een samenvatting

geven van de gemiddeld gevaren snelheid als u het gebied met snelheidsbeperking weer verlaat.

Een mobiele telefoon of smartphone en een schip met een AIS signaal is voldoende om mee te kunnen doen. Als u ook Internet aan boord heeft kunt u via de browser (bijv. Internet Explorer) op uw vaste computer of via een app op uw smartphone meedoen.

Er is voor de deelnemers een video instructie beschikbaar over het gebruik van de AIS Buddy

Download de app:

Probeer de webversie:

om in de browser te openen

Video uitleg app

Voor een video uitleg over de app